Wa(d)t zijn en doen wij?

 

WaddenWier is een productiebedrijf dat zich richt op het duurzaam, betrouwbaar en milieuvriendelijk telen van zeewier voor consumptie. Wij kweken en verbouwen dit zeewier op het Texelse land en verwerken dit tot prachtige producten. Eind 2020 werden wij beloond met de Global Gap certificering!     

De productie

De teelt vindt plaats in grote betonnen bassins waar dagelijks uit geoogst kan worden. De bassins zijn gevuld met vers Texels gefilterd zeewater. Na het oogsten wordt het zeewier gespoeld en schoongemaakt. Het grootste deel wordt gedroogd en vervolgens verpakt voor consumptie. Door onze nieuw ontwikkelde droogmethode ontstaat er niet alleen een smakelijk product met een zilte, truffelachtige smaak, maar blijven ook alle spoorelementen in het product aanwezig!

Zeewier voor consumptie

Zeewier bevat een overvloed aan gezonde voedingsstoffen zoals calcium, natrium, ijzer en jodium en vormt een bron van vitamine A, C en E en bevat veel eiwitten. Kortom: een echte superfood die in de culinaire wereld steeds vaker wordt gebruikt.

Wieren bevatten veel interessante en waardevolle inhoudsstoffen, deze kunnen, door middel van extractie, uit de wieren gehaald worden en vervolgens gebruikt worden in cosmetica en farmaceutische producten. Daarnaast ontwikkelen we met ons gedroogde zeewier steeds meer geweldige kruiden waar zowel de thuiskoks als de topchefs van Nederland een groot fan van zijn. Klik hier voor onze unieke kruiden

Zeebanaan: de vitaminebom van de toekomst

De nieuwste vitaminebom die de wererld verovert is: Zeebanaan. Laat ons nou pro's zijn op het gebied van het telen, oogsten en verwerken van Zeebanaan. Zeebanaan groeit in strengen op zandige zilte grond, en voelt zich dus als een vis in het water bij ons op Texel. Dat zeebanaan een ware ontdekking is zeggen we niet zomaar. Hier hebben we grondig onderzoek naar gedaan, hieruit blijkt dat ons zeebanaan:

1. Een enorme vitaminebom is. 
2. Vol zit met Omega 3 en 6
3. De perfecte zoutvervanger is 
4. Bevat vrijwel geen suiker
5. Vol met natuurlijke jodium

Zeebanaan is heerlijk om vers te eten als snack, maar ook om te wokken, bakken of stoven. Daarnaast hebben wij zeebanaan verwerkt in onze kruidensmaakmakers Snufje Zilt en Zeewier Zout


Over WaddenWier

WaddenWier wordt geleid door Marc van Rijsselberghe. Deze zilte pionier werkt reeds jaren met zilte groenten zoals lamsoor, zeekraal en zeekool en heeft daarnaast een grote hoeveelheid nieuwe producten op de markt gebracht. 

Samenwerking

WaddenWier werkt nauw samen met een aantal bedrijven en instellingen die gevestigd zijn op Texel.

  • Producten voor consumptie worden verkocht via de webwinkel - Zeewier Van Texel.
  • Er wordt samengewerkt met Salt Farm Foundation. Dit bedrijf doet onderzoek naar de verzilting van landbouwgronden, de bemesting en de zouttolerantie van allerlei landbouwgewassen.
  • Samenwerking met projects Port4innovation en Interreg North Sea Region SalFar.

Meer weten over de werkwijze, de onderzoeken of de producten van WaddenWier? Neem contact met ons op.